dilluns, 24 de març del 2008

Himalaiamaestrat.org

Avui surt de l'aeroport de Barcelona l'expedició Himàlaia Maestrat per assolir el cim del Dhaulagiri (8.167 m), a la serralada de l'Himàlaia. Aquests valents alpinistes coincidiran en les altures amb una altra expedició més mediàtica, la del programa de TV2 Al filo de lo imposible.

Els fans d'aquest grup d'herois del Maestrat tenim l'esperança que les càmeres de La 2 els traguen (vaaa, encara que siga saludant darrere d'Edurne Pasaban). De totes maneres, si no els veiem a la tele, els podrem seguir a través del seu web Himalaiamaestrat.org. Quan siga gran, tindré un web com aquest: accessible, desenvolupat amb programari lliure i amb una organització de la informació ben clareta i eficient. Bé, i també pujaré a l'Himàlia (per favor, els que em coneixeu, podeu parar de riure ja!!!).

Us deixo amb Edurne Pasaban, parlant del Projecte 14 x 8.000, dins del qual es troba l'ascensió al Dhaulagiri:

dissabte, 1 de març del 2008

Diccionaris: fes-te'ls tu mateix

Els lingüistes aficionats al do it yourself estem d'enhorabona: el Termcat ens posa a la nostra lliure disposició el GestTerm, un programari de creació i gestió de diccionaris multilingües. Aquest tipus de programes són, en realitat, gestors de bases de dades de vocabularis. Si no n'heu utilitzat mai cap i us dediqueu a la correcció o la traducció, us ho recomano. Paga la pena ser un poquet metòdic en el treball i enregistra-hi aquells termes que t'ha costat hores, dies de resoldre. Jo que em sé la teoria, però no l'aplico, no ho faig... M'excusaré dient que només coneixia el Multiterm, de pago i per a Windows. Per això, només resolga el problema que m'està donant la versió de Java del meu navegador, me l'instal·lo i faig bondat!