divendres, 11 de gener del 2008

La ciberetiqueta

El dissabte passat, el País publicava un breu reportatge titulat Tal vez eres un cibermaleducado. El reportatge no aporta res que no coneguem: que si hi ha gent capaç de despenjar el mòbil en qualsevol situació sense importar-li si té un interlocutor al davant o gent que telefona a hores intempestives o gent que desconeix les normés mínimes a l'hora d'enviar un correu electrònic, etc. Com no, considera maleducats cibernètics els enviadors de cadenes de correu electrònic. Actituds que considere que, més que tindre a vore amb les noves tecnologies, tenen a vore amb la consideració dels individus.

Ara bé, una actitud que no esmenta l'article i que per a mi és el súmmum de les poques formes al la xarxa és ficar-se en blocs aliens i deixar comentaris desagradables (com li va passar en el bloc d'un bon amic o li passava al desaparegut bloc del meu politòleg preferit, Pere Boix). No em malinterpreteu: estic absolutament a favor del debat a través de la xarxa, però tan immensa com arriba a ser, fa falta faltar els que no pensen com tu?! Al remat, quina perea em fan els desfaenats de la xarxa!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada molt el blog "Camins digitals".

La "ciberetiqueta" és molt important, no tant en el correu electrònic particular - si tens amics pesats que t'envien spam és el teu problema. Canvia d'amics - sinó als mitjans de comunicació digitals.

Per això és important que els mitjans comencen a plantejar-se la figura del periodista-moderador, una persona encarregada de filtrar, ordenar i publicar tot l'allau d'informació que arriba d'arreu de la Xarxa... Sobretot la informació que arriba dels usuaris, ara que està tant de moda el "periodisme ciutadà".

Salutacions, germi!

anna ha dit...

Tata, en esta ocasió, tens tota la raó. Ja va sent hora que els mitjans, institucions, etc.es prenguen seriosament els seus webs. Per això, interessantíssima la figura de peridista-moderador i la del lingüísta per adaptar la llengua a les especificitats del mitjà i afavorir la qualitat lingüística dels textos de la xarxa.