dijous, 7 de febrer del 2008

Els webs de cada dia (III): manuals d'estil

Un dels materials de consulta que més m'interessa professionalment són els llibres d'estil. D'entre tots ells, destacaria l'obra mestra en el camp, el Manual d'estil: la redacció i l'edició de textos de Mestres i altres autors. En format paper, però. També en el mateix format i orientat al llenguatge administratiu, m'agrada el Manual de documents i llenguatge administratius de les universitats valencianes (no entenc com aquesta obra no està en línia, com el Llibre d'estil de la Universitat Pompeu Fabra).

Ja en format electrònic, consulto sovint el Manual d'estil de l'Ajuntament de Mataró i l'És a dir, el portal lingüístic de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Aquesta darrer portal és utilíssim a l'hora de resoldre dubtes lèxics d'eixos que no trobes enlloc.

Finalment, pel que fa als manuals dedicats als mitjans digitals, jo només conec el Llibre d'estil de Vilaweb, que de tant en tant consulto per vore com resolen algunes qüestions de redacció (que, per cert, no s'hi mullen massa...).